23 mei 2009

BOEK!!Na 'lang' wachten (4 weken) is vandaag het nieuwe boek wat ik samen met Pieter Dhaeze heb geschreven van de drukker gekomen! Erg spannend hoe het eruit zou zien natuurlijk. Pieter heeft z'n sporen al dik verdiend als auteur van boeken over fotografie als 'geestelijke vader' van de serie 'bewuster beter...'. Hij was vooral verantwoordelijk voor de uitwerking van alle teksten (wat hij ook erg goed kan), terwijl ik m.n. voor het beeldmateriaal heb gezorgd. Samen hebben we het concept, een soort 10 puntenprogramma, van het boek bedacht. Voor mij was het de eerste keer dat ik m'n naam op de kaft van een boek zag staan; een vreemde gewaarwording! Het boek is geworden zoals we het bedoeld (en gehoopt) hadden. Nu maar hopen dat de lezers er net zo enthousiast over zijn als wij zelf! Hier kun je nog meer informatie vinden over het boek. Ik hoor graag reacties van degene die het gelezen hebben.

Vanochtend heel vroeg (kwart vóór 5!) op pad om samen met Pieter Dhaeze te gaan fotograferen bij zonsopkomst (nee, niet voor weer een nieuw boek; nu gewoon voor de lol!). We zijn naar de Oesterdam gereden en net ten zuiden van de Bergse diepsluis heb je een mooi stuk waar je de zon over het water op kunt zien komen. We hadden geluk met een kleine wolkenlaag waardoor de lucht flink oranje kleurde. Het blauw kwartiertje hebben we gemist, maar het 'goud' van de ochtenlucht was een prima alternatief. het was dus weer de moeite waard om zo vroeg uit bed te gaan. Om half 8 was ik weer thuis nog ruim voor de rest van de familie uit bed kwam op deze vrije zaterdag!

Alle foto's gemaakt met Canon EOS 40D
Foto 1 + 2 met Canon 70-200mm F/4 L IS
Foto 3 met Canon EF-S 10-22 en LEE grijsverloopfilter
Foto 2 + 3 met m'n nieuwe FEISOL statief waar ik erg enthousiast over ben en wat een perfect alternatief is voor de véél duurdere Gitzo statieven; echt een aanrader!

19 mei 2009

Klaprozen


Helaas heeft er een (té) lange tijd gezeten tussen de vorige blog en deze. Een vakantie en een drukke week daarna was daar de 'oorzaak' van. Mede door die drukke week ben ik nu pas toegekomen aan het bekijken van m'n vakantiefoto's en dat valt niet mee als je voor net iets meer dan 50 GB aan beeldmateriaal hebt 'geschoten'. Erg slecht eigenlijk, want ik zeg vaak tegen cursisten dat ze niet zomaar ruk-laak foto's moeten maken!
In deze blog twee foto's uit een hele serie die ik gemaakt heb op onze vakantie in Italië. Vlakbij onze camping was een olijfboomgaard en daar stond echt een zee aan klaprozen; erg fraai en naast deze klaprozen nog erg veel andere bloemen en prachtige vogels, zoals de hop, de wielewaal en een koppeltje bijeneters ! Dat allemaal op een stukje van zo’n 100 x 50 meter! Daarnaast nog een fantastisch uitzicht en heerlijk rustig. Je zou het paradijselijk kunnen noemen!
Ik heb bewust twee totaal verschillende foto’s van de klaprozen geplaatst omdat ze beiden iets laten zien van dit gebied. De ‘echte’ macrofoto ligt voor de hand, al had ik natuurlijk wel geluk met het gele Lieveheersbeestje wat een mooi rondje kroop rond een klaproos (was nog niet eenvoudig om hem/haar te volgen; ze geen erg snel voor macrobegrippen!). Het was moeilijker om een rustige overzichtsfoto te maken die de sfeer van het gebied goed weer zou geven. Deze foto is een redelijke geslaagde poging daarin (voor mij althans). De kleuren en vormen zijn goed met elkaar in evenwicht. Oordeel zelf of deze foto de sfeer oproept die ik hierboven heb beschreven.

Canon EOS 40D met Sigma 150mm macro en Canon 70-200mm