1 oktober 2013

Veelzijdig Ameland!

Ik ken maar weinig plekken in Nederland waar je op zo'n korte afstand van elkaar zoveel verschillende fotolocaties kunt vinden als op Ameland. Binnen een straal van pakweg 5 km heb je prachtige stranden, fantastische duinen en natuurlijk het wad. Die veelzijdigheid wordt mede veroorzaakt doordat de weersomstandigheden er steeds voor zorgen dat die locaties nooit hetzelfde zijn. De ene avond kan totaal anders zijn dan de andere. Wat dat betreft verveelt dit eiland nooit!
Afgelopen weekend was ik weer op Ameland voor een fotoworkshop en vanuit onze uitvalsbasis 'Het Zeepaardje' werden verschillende locaties bezocht. In deze blog één avond strand en een ochtend duinen. In de volgende blog nog wat leuke foto's van een zandstrand met windkracht 5!
Zoals overal in Nederland was het dit weekend prachtig weer en alhoewel we geen grondmist hadden was de eerste ochtend niet verkeerd. Het landschap leent zich uitstekend voor een 'lagen-landschap' met weglopende details/scherpte. Boompjes op de voorgrond zijn dan wel belangrijk en kunnen diepte geven aan de foto!

Op het strand is natuurlijk een mooie avondzon een cadeautje! Niet alleen als ondergaande zon, maar vooral ook omdat het strijklicht erg leuke effecten teweeg brengt. Meest voor de hand liggend onderwerp zijn dan de ribbels in het zand, maar deze kei (die als enige door de zon beschenen werd en ook nog eens met mos was 'begroeid') was zeker ook de moeite waard. Lekker onderbelichten om de omgeving goed donker te krijgen!
Hieronder een experimentje met de golven. I.p.v. camera op statief (en dus bewegende golven) heb ik hier 'meebewogen' met de golven. Een experiment wat zeker nog een vervolg krijgt!

Vlak voor de kustlijn was een groepje Rotganzen heen en weer aan het zwemmen en uiteraard kun je daar heerlijk mee gaan spelen door gebruik te maken van wat langere belichting; en dan duimen dat er dan net eentje stil ligt!